Categorieën
Ontwerpprijsvraag Pleinen Zwartewaalstraat

Stem nu op jouw favoriete ontwerpen!

De inzendingen zijn gepubliceerd en het stemformulier is open!

Bewoner van de wijk of actief bij een lokale organisatie of bedrijf?

Stem dan nu op jouw top drie!

Categorieën
Ontwerpprijsvraag Pleinen Zwartewaalstraat

Op bezoek in de wijk

De prijsvraag deelnemers in gesprek met wijkexperts in de gymzaal, gelegen aan één van de pleinen. De enthousiaste gymdocenten vertelden over hoe het plein nu gebruikt wordt, over bewegen in de wijk in het algemeen en hun visie voor verbetering. Waardevolle input voor de deelnemers om hun plannen nog beter te laten aansluiten bij de wensen en behoeften uit de wijk.

Categorieën
Bericht van Judith en Manon Pleinen Zwartewaalstraat

Lekker zitten op het plein

De bankjes die door ouders en kinderen gemaakt zijn, zijn geïnstalleerd op het plein. Fijn, met de lente in aantocht wordt dat lekker zitten op het plein.

Categorieën
Bericht van Judith en Manon Pleinen Zwartewaalstraat

Samen werken aan een fijne wijk

Vorige week hebben Judith en Manon samen met ontwerper Maurik Stomps en zo’n 20 kinderen en ouders uit de wijk ‘boombankjes’ gebouwd op het plein met hergebruikte materialen.

Categorieën
Ontwerpprijsvraag Pleinen Zwartewaalstraat

Samen maken we het mooiste plein van Rotterdam!

Heb jij goede ideeën voor een groenere, mooiere en leukere Tarwewijk? Doe mee met de prijsvraag, en maak een ontwerp voor de pleinen aan de Zwartewaalstraat! Bewoners, studenten, lokale ondernemers en organisaties kunnen een plan indienen. Het winnende plan wordt i.s.m. de gemeente Rotterdam uitgevoerd. Je kunt je nog inschrijven tot 29 maart!

Categorieën
Bericht van Judith en Manon Pleinen Zwartewaalstraat

Het lijkt of je vliegt …

Vorige week hebben Judith en Manon – met kinderen uit de buurt – een schommel gebouwd uit overgebleven bouwmaterialen. Heb jij ook een idee om het plein leuker te maken? Geef het door aan Judith. Je kunt haar emailen: judithaleijdekkers@gmail.com of bellen: 06 405 98 119.

Categorieën
Bericht van Judith en Manon

Wat wil jij op het plein?

Met een aantal bewoners verzamelen Judith en Manon de komende weken ideeën hoe één van de pleinen verbeterd kan worden. Heb jij een idee om het plein leuker te maken? Neem dan contact op met ons. E-mail Judith: [judithaleijdekkers@gmail.com] of bel [06 405 98 119].

Categorieën
Bericht van Judith en Manon

Ideeën gevraagd om het mooiste plein van Rotterdam te maken!

Wij zijn Judith en Manon. Wij werken in het schoolgebouw aan de Zwartewaalstraat. De pleinen rondom dit schoolgebouw zijn aan verbetering toe. Er wordt een ontwerpprijsvraag gemaakt en het beste ontwerp wint. Dit zal dan ook worden uitgevoerd.

De ontwerpprijsvraag is bedoeld voor bewoners, omwonende van de pleinen. Met een aantal bewoners verzamelen wij de komende weken ideeën hoe één van de pleinen verbeterd kan worden.

Wil je als buurtbewoner of -ondernemer meedoen aan de prijsvraag voor de pleinen, en hier het mooiste plein van Rotterdam van maken? Neem dan contact op, je kunt ons mailen [judithaleijdekkers@gmail.com] of bellen [06 405 98 119]. Geen ervaring in ontwerpen? Geen probleem wij helpen je op weg.

Categorieën
Pleinen Zwartewaalstraat

Heb jij goede ideeën voor een leukere Tarwewijk?

Doe mee met de ontwerpprijsvraag, en maak een ontwerp voor de pleinen aan de Zwartewaalstraat! Bewoners, studenten, lokale ondernemers en organisaties kunnen een plan indienen. Het winnende plan wordt in samenwerking met de gemeente Rotterdam uitgevoerd. Je kunt je nu inschrijven: https://tarwekracht.nl/ontwerpprijsvraag

Categorieën
Pleinen Zwartewaalstraat

Ontwerpprijsvraag

In de Tarwewijk wordt er komende jaren gewerkt aan verbetering van de wijk. Verblijfsplekken als pleinen, sport- en speelvelden en parkjes worden aantrekkelijker gemaakt. Om de verblijfsplekken zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij de dagelijkse activiteiten en behoeftes van de wijk worden bewoners, lokale ondernemers en initiatieven actief betrokken bij het proces van herinrichting. 

Voor de herinrichting van twee pleinen aan de Zwartewaalstraat wordt een ontwerpprijsvraag uitgeschreven. Bewoners en organisaties uit de wijk kunnen zelf een plan maken en meebeslissen welk plan als winnaar gekozen wordt. Studenten kunnen ook deelnemen aan de prijsvraag. Het winnende team werkt samen met ontwerpers van de gemeente het plan verder uit, waarna het gerealiseerd wordt op locatie.

Vanaf 1 februari kun je je via deze website inschrijven.